chrome firefox opera safari iexplorer

У Каннах показали романтичне кіно про українців

26 травня 2013 о 09:22

У конкурсній програмі Каннського фестивалю показали романтичний фільм про українців. Фільм отримав назву «Олена».

Як йдеться в сюжеті ТСН-19:30, головну роль у ньому зіграла 23-річна українка Оксана Терефенко. Дівчина народилася в Польщі в родині переселенців-лемків. В Україні побувала вперше лише цього року.

А от режисер стрічки про українців громадянка Польщі Ельжбета Беньковська ніколи в України не була. Каже, що знімати про сусідів вирішила, бо чула багато кумедних історій про українців від друзів.

«Украінці часто подорожують і ще частіше потрапляють в халепи. З іншого боку, це історія двох закоханих, не заробітчан. Що я знаю про Украіну? Ім'я президента? Не Ющенко, точно. Хто такий Шевченко? Футбольний гравець», — поділилася знаннями про Україну режисер фільму.

Європейські ж глядачі кажуть, що на походження героїв мало звернули увагу. Їх більше цікавила їхня історія кохання. Хоча дехто таки звернув увагу, що у фільми йдеться саме про українців.

«Як на мене, фільм не дуже чесний, десь перетягнуто. Про Україну я знаю багато, бо пишу на тему економік Східної Європи. Що вас цікавить? Територіальний устрій? Економічна складова?» – каже Чжан Цюрей з Китаю, який переглянув фільм.

«Ми знаємо, що Україна багата на красивих дівчат, багато наших хлопців їдуть до вас за дружинами. А ще через вас простіше потрапити до Західної Європи. Ну, ще Україна – багата велика країна», — поділився знаннями Фархаді Мющваді з Ірану.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути