chrome firefox opera safari iexplorer

Вузам дозволили починати навчальний рік пізніше першого вересня

29 травня 2013 о 15:54

Міністерство освіти і науки дозволило вищим навчальним закладам самостійно визначати, коли їм починати навчальний рік. Про це йдеться у листі МОН до ректорів вузів, повідомляє Свідомо.

Раніше питання про початок року підняв уряд Криму, посилаючись на літній відпочинок студентів. Він попросив міністерство Дмитра Табачника прокоментувати ініціативу починати навчальний рік не 1 вересня, а пізніше.

«Вищий навчальний заклад має право самостійно встановлювати термін початку навчального року за умови обов'язкового дотримання нормативних обсягів навчального часу. Перенесення терміну початку навчального року має бути узгоджено з дорадчими органами вузу і органом студентського самоврядування», — йдеться в роз'яснювальному листі Міносвіти.

Винятком має бути лише навчання першокурсників — для них рік повинен починатися обов'язково 1 вересня. Це пов'язано зі вступною кампанією — подача документів, вступні іспити, зарахування, укладання контрактів тощо. Все це має суворі часові рамки.

Джерело: news.liga.net
Розділи: Новини освіти

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути