chrome firefox opera safari iexplorer

Завтра Олег Скрипка святкуватиме день народження

23 травня 2013 о 13:33

24 травня відомому музиканту та засновнику фестивалю «Країна мрій» Олегу Скрипці виповнюється передювілейні 49 років. "Я багато років скривав свій день народження, поки не з'явився інтернет, вікіпєдії підступні", — сказав якось в інтерв'ю видний рокер.

Скрипка завжди на іменини вимикає телефон, але цього разу, каже — зрадить традиції через роботу. «Багато друзів мого кола їдуть закордон, щоб зв'язку не було, подалі кудись. Я так само не зроблю, бо у мене фестиваль. Бо на Андріївському узвозі я буду приймати дуже багато французів», — пояснив Олег.

Завтра з рідними, а в суботу свій день народження Олег Скрипка відгуляє з друзями у власному новому ресторані молекулярної кухні, який музикант, а тепер ще й кухар урочисто відкриє на Андріївському узвозі.

Святкування уродин музикант поєднає з проведенням україно-французького фестивалю «Монмартр на Андріївському узвозі», який запланований на 25 та 26 травня, вихідні для гулянь з нагоди Дня Києва. На фестиваль насамперед запрошують прихильників французького шансону, кабаре, живопису, літератури та вуличного театру.

Організатор фестивалю обіцяє, що гостей розважатимуть шансоньє та музиканти на відкритих сценах, зустрічатимуть камерні та вуличні театри, художні галереї, вуличні музиканти та художники. Центром музичних подій стане сцена біля Андріївської церкви, на якій виступатимуть українські та французькі артисти.

Згідно програми фестивалю, окрім самого іменинника Олега Скрипка, можна буде почути джаз-кабаре «Забава», французькі шансон-ватаги «Paris, Paris, PaAaris», «Les Karpatt», зірку проекту «Голос Країни» Наталію Пічкур, учасницю проекту «Голос. Діти» Марію Кондратенко, київські гурти у стилі кабаре «Куку Шанель» і «Dakh Daughters» та короля українського шансону Ореста Лютого.

Довідка

Олег Скрипка народився у місті Совєтабад Ленінабадської області Таджикської РСР (сьогодні смт Гафуров Согдійського вілоята Таджикистана) у сім'ї українських переселенців. Виріс у Мурманській області Росії.
1986 року закінчив Київський політехнічний інститут. Цього ж року було створено гурт «ВВ».
В 1987 року «ВВ» стає членом київського рок-клубу, здобуває першу премію на київському рок-фестивалі «Рок-парад», випускає свій хіт «Танці».
У 1991—1996 роках Олег Скрипка разом зі своєю групою живе у Франції й гастролює країною.
1996 року Скрипка повертається до Києва й відтоді активно концертує в Україні та за кордоном, регулярно відвідує Москву.
2004 року Олег Скрипка стає одним із організаторів фестивалю «Країна мрій», цей фестиваль розпочав свою історію через 10 років після виходу пісні та альбому ВВ з такою ж назвою. Під егідою «Країни мрій» Олег Скрипка займається також і різносторонньою видавничою і просвітницькою діяльністю.
У 2012 році став тренером у талант-шоу «Голос країни. Нова історія» на каналі 1+1. А потім взяв на себе тренерські обов'язки у проекті «Голос. Діти», де розкриває секрети успіху на «дорослій» сцені дітям 6-14 років.

«Рідна країна», за матеріалами tsn.uakrainamriy.comuk.wikipedia.org

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути