chrome firefox opera safari iexplorer

Біля університету «КПІ» з'являться пам'ятники Стіву Джобсу та Біллу Гейтсу

05 червня 2013 о 14:03

У парку КПІ наступної весни з'явиться IT-парк. Придумав його студент Микола Гилко, який переміг у конкурсі «СтратегіЯ».

Усі центральні доріжки парку викладуть плиткою у формі знака електронної пошти @. А в центрі встановлять скульптури Стіву Джобсу, Білу Гейтсу і академіку, засновнику інституту кібернетики Віктору Глушкову, повідомляє Gazeta.ua.

Також планується проведення Wi-Fi, для того щоб молодь могла працювати прямо на свіжому повітрі, а також — нові лавочки та прокат туристичних килимків.

Правда, в ректораті університету над цією ідеєю пообіцяли подумати.

«Wi-Fi на галявині — це, звичайно, цікаво. Головне, щоб вони використовували його для бізнесу, а не для перегляду фільмів або ще чого. Ну і взимку, звичайно, з комп'ютером у парку не посидиш. Ми обговоримо цю ідею», — пообіцяв проректор КПІ Володимир Тимофєєв.

У столичній адміністрації вже шукають інвесторів для IT-парку.

"Цей конкурс ми проводимо другий рік. У 2012-му було відібрано десять робіт школярів та студентів, шість з яких вже реалізовані. Серед них була і робота Миколи Гилко — він запропонував встановлювати на всіх відомих історичних пам'ятниках столиці QR-коди (спеціальний код, який зчитує смартфон або планшет, а на екрані висвічуються всі дані про об'єкт, причому безкоштовно). І з наступного тижня перші коди вже будуть встановлені. Для парку ми шукаємо спонсорів ", — розповів заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути