chrome firefox opera safari iexplorer

До ювілею хрещення Русі у Києві зведуть храм у вигляді хреста

11 червня 2013 о 17:41

У Старонаводницькому парку в Києві буде побудований храмовий комплекс УПЦ МП з діарамою, що відтворює події Хрещення Русі.\

Як повідомляє кореспондент «Коментарів», про це повідомив член правління МГО «День Хрещення Русі» Олексій Омельяненко на прес-конференції.

За його словами, храмовий комплекс буде побудований поряд з пам´ятником засновникам Києва на місці існуючої дерев´яної церкви, а з висоти пташиного польоту він буде у вигляді хреста.

«Основна ідея комплексу практично така ж, як в Єрусалимі — ви знаєте, там кожен може прийти і поринути у води річки Йордан, щоб відчути себе в ситуації при хрещенні Христа. У нашому комплексі кожен зможе відчути атмосферу, яка була при хрещенні нашого народу», — розповів Омельяненко.

Як повідомляли «Коментарі», раніше Президент Віктор Янукович під час зустрічі з керівниками церков і релігійних організацій закликав відзначати 1025-річний ювілей прийняття християнства як державної релігії України-Русі повинні не тільки як свято християн, а й «торжество української державності, її європейської ідентичності , духовного та культурного піднесення», а також як запоруку успішної демократичної модернізації українського суспільства.

Святкування 1025-річчя Хрещення Русі в Києві обійдеться приблизно в 20-30 млн грн.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути