chrome firefox opera safari iexplorer

Два верхні поверхи київського ЦУМу будуть знесені

07 червня 2013 о 20:38

Два верхні поверхи київського Центрального універмагу, а саме — шостий і сьомий будуть розібрані під час реконструкції, оскільки визнані небезпечними, повідомила компанія ЕСТА Холдинг.

Зокрема, проектувальники посилаються на рішення Науково-дослідного інституту будівельних конструкцій, який постановив, що стіни виконані з дешевих матеріалів і можуть обвалитися.

Таким чином, стіни на двох поверхах спершу будуть розібрані, а потім побудовані з нових матеріалів в історичному вигляді. Реконструктори мають намір залишити характерні елементи декору та плитку.

Як повідомлялося у жовтні, проект Реконструкція ЦУМу з реставрацією головних фасадів компанії ЕСТА Холдинг був розглянутий на Консультативній раді при Головному управлінні охорони культурної спадщини КМДА та позитивно оцінений більшістю учасників Ради.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути