chrome firefox opera safari iexplorer

Львів готується до ХІ Фестивалю давньої музики

06 червня 2013 о 16:35

ХІ Фестиваль Давньої Музики у Львові під титулом «Майстерня барокової музики» відбудеться цього року не восени, як зазвичай, а з 24 по 29 червня.

Про це повідомляють організатори заходу.

Програма цьогорічного фестивалю має виразний едукативний акцент: протягом фестивального тижня відбудуться курси виконавства на бароковій трубі (проф. Томаш Слюсарчик, Польща), віолі да ґамба (проф. Петер Беновіч, Австрія), курс вивчення та застосування барокових строїв (Марек Топоровскі, Польща). Викладачі курсів – відомі в музичному світі виконавці, фахівці навищої проби.

На завершення фестивального циклу у Львові та Ужгороді відбудеться виконання програми «Церковна музика Речі Посполитої XVII cтоліття. Марцін Мєльчевський і його школа». Ця яскрава звукова фреска перенесе слухачів в епоху творення полікультурного і поліконфесійного музичного середовища Речі Посполитої, в якому визначальну роль зіграла творчість королівського maestro di cappella М. Мєльчевського і діяльність посталої під її впливом Віленської школи.

До програми увійдуть твори М. Мєльчевського, М. Дилецького, Ф. Шеверовського та ін. у виконанні М. Топоровскі з новоствореною Капелою XVII ст. «Caрpella Leopolita» (Ґрестен–Київ–Ужгород–Львів), до складу якої увійде більшість учасників фестивалю.

Крім щоденних занять, для учасників курсів та монументального концерту на закриття фестивалю в музичному календарі заходу щовечора анонсовані камерні концерти, в яких виступлять переважно викладачі курсів зі своїми учнями. Перлини барокової музики, що прозвучать у виконанні різних за складом ансамблів, знову тішитимуть любителів музичної давнини – львів’ян і гостей міста.

А на відкритті фестивалю виступить унікальний скрипковий дует – двоє київських 11-річних дітей, Ілля і Тетяна, які заграють цілком «дорослу» барокову програму.

Довідка

ХІ Фестиваль Давньої Музики у Львові «Майстерня барокової музики» буде проводитись Центром Міжнародних Культурних Ініціатив у співпраці з Ужгородським товариством давньої музики «Каструм Унґ», Львівською спілкою композиторів, Львівською філармонією, Мистецьким об’єднанням «Дзиґа» (Львів). Проведення фестивалю підтримано Львівською облдержадміністрацією, Львівською міською радою, Польським Інститутом (Київ) та спонсорами-партнерами.

Джерело: ZIK
Розділи: Новини культури

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути