chrome firefox opera safari iexplorer

Міжнародні експерти занепокоєні можливістю виникнення в Україні епідемії поліомієліту

21 червня 2013 о 12:42

Міжнародні експерти занепокоєні можливістю виникнення в Україні епідемії поліомієліту. Про це йдеться у матеріалі американського видання «The Washington Рost», повідомляє УНН.

Як зазначає видання, за оцінками ЮНІСЕФ, що рівень вакцинації населення України знизився з 70-80% у 2008 році до 50% у 2012 році.

"Все разом — недовіра батьків, брак фінансування, явна корупція і просто неефективність призвели до того, що одна з найрозвиненіших пострадянських республік має найнижчі показники щеплень дітей, які особливо знизилися протягом останніх років. Тому представники міжнародних організацій охорони здоров'я попереджають про реальність в Україні епідемії поліомієліту — хвороби, яка в Європі в основному переможена ", — наголошує видання.

Нагадаємо, на думку експертів, Україну можуть ізолювати від інших країн світу на карантин через низький рівень охоплення населення вакцинацією від поліомієліту, що може призвести до виникнення хвороби.

«Нам навіть не теоретично, а практично треба боятися поліомієліту. На 31 конференції дитячих інфекціоністів, яка нещодавно відбулася в Мілані, піднімалося питання інфікування поліомієлітом. І експерти зазначали, що якщо в Україні і надалі буде такий низький відсоток вакцинації і ревакцинації проти поліомієліту, то до нашої країни будуть вживати санкцій. Думаю, що може дійти навіть і до ізоляції», — припустила лікар-інфекціоніст Наталя Винник.

В Україні для профілактики поліомієліту використовується комбінована вакцина від кашлюку (ацелюлярна) дифтерії, правця, гемофільної інфекції та поліомієліту (інактивована) «Пентаксим» (виробництва Sanofi Pasteur, Франція).

Довідка

Поліомієліт – гостре інфекційне захворювання, що характеризується запальними змінами носоглотки й кишківника, а також ураженням нервової системі з розвитком паралічів. Зараження відбувається через брудні руки, заражені вірусом воду та продукти. Характерна літньо-осіння сезонність захворювання. Хворіють переважно діти. Захворюваність на поліомієліт залежить від рівня вакцинованості населення.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути