chrome firefox opera safari iexplorer

Організатори «Rock’N’Sich» послалися на дозволи неіснуючого Інституту орнітології?

13 червня 2013 о 10:12

8-9 червня 2013 р. в Києві, на Трухановому острові, пройшов міжнародний рок-фестиваль «Rock’N’Sich».

Захід відбувся всупереч ст. 6 Бернської конвенції, яка прямо забороняє розлякування птахів та інших тварин у період гніздування, наголошують представники Національного екологічного центру України.

Напередодні фестивалю у ЗМІ була поширена заява прес-секретаря Олега Скрипки, який стверджує, що є всі дозволи на проведення рок-фестивалю, у тому числі дозвіл «інституту орнітології». Там нібито порадили організаторам не слухати громадськість і проводити фестиваль, позаяк, за словами спеціалістів інституту, час гніздування птахів уже давно завершився, тож можна не турбуватися за їхнє життя.

Повідомляємо, що жодного «інституту орнітології» в структуру Національної академії наук України та загалом в Україні не існує.

Незважаючи на те, що фестиваль позиціонувався як «еко-культурний», естетичної та екологічної привабливості в ньому було мало.

Наталя Клименко, відвідувачка фестивалю, коментує: «Я там була. Такої засміченості й сміттєзвалища ще ніде ніколи не бачила. Організація на нулі. Основна сцена — на баржі, відповідно, «зал» для глядачів — центральний міський пляж. Ніякого контролю та заборони на принесення на фестиваль скляної тари та іншого сміття не було. Биті горілчані пляшки буквально встеляли все під ногами п'яного натовпу. Тобто в пісок пляжу були втоптані тонни битого скла, пластику й жерсті. Щодо поведінки натовпу — музиканти зі сцени активно заохочували верещати якомога голосніше. Думаю, слухаючи цю ганьбу, птахи подумали, що наступив апокаліпсис».

Активісти оголосили про ініціювання рок-фестивалю зі звуковим підсиленням біля дачі Олега Скрипки, якщо така знайдеться, та біля офісу ГО «Країна мрій» (організатора «Rock’N’Sich»). Захід відбудеться з метою «моральної підтримки» пана О. Скрипки, що восени лобіюватиме фінансування та розміщення в Києві наступного фестивалю «Rock’N’Sich»-2014.

Довідка

Природоохоронці отримали відписку Мінприроди про те, що їхнє звернення щодо фестивалю було перенаправлене до Державної екологічної інспекції України (звідки жодного листа не надійшло).

Також Національний екологічний центр України отримав від директора Департаменту культури КМДА С. Зоріної підтвердження, що «відповідно до рішення Київської міської ради від 17.02.1994 № 14 «Про створення, резервування та збереження територій і об’єктів природно-заповідного фонду в м. Києві» територія острова Труханів зарезервована для подальшого заповідання».

Прес-служба Національного екологічного центру України

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути