chrome firefox opera safari iexplorer

У Тернополі приміщення драмтеатру перетворили на базар

13 червня 2013 о 13:28

Не встигнули в Тернополі вщухнути пристрасті довкола скульптур Пінзеля, які виставляли у торговому центрі, як у місті розгорівся ще один культурний скандал.

Тепер в епіцентрі уваги громадськості – обласний академічний драмтеатр ім. Т. Шевченка, у приміщенні якого влаштували базар, – повідомив власкор IA ZIK.

Перший і другий поверхи храму муз віддали для проведення ярмарку промислових товарів. Тут розмістили ятки, де продають нижню білизну, взуття, одяг, миючі засоби й навіть лікарські трави. Як свідчить вивіска біля входу в театр, торгуватимуть у ньому до 15 червня.

В облдержадміністрації від організації ярмарки відхрестилися, зазначивши, що проведення такого у мистецькому закладі – неприпустимо.

«Ми вже звернулися до керівництва обласної ради, у компетенції якої є питання використання майна комунальної установи облради «Тернопільський академічний обласний український драматичний театр ім. Т. Шевченка» з пропозицією вжити заходів для вирішення ситуації. Також слід подбати, аби подібне не виникало у майбутньому», – зазначив заступник голови облдержадміністрації Петро Гоч.

На його думку, однією з причин того, що відбувається у мистецькому закладі, є зволікання вищого представницького органу влади області з призначенням керівника драмтеатру.

Нагадаємо, наприкінці квітня обурення тернополян викликала виставка в місцевому торговому-розважальному центрі, на якій поряд з кав’ярнями та крамницями експонували сакральні шедеври відомого майстра Іоанна Пінзеля.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути