chrome firefox opera safari iexplorer

Під час фестивалю у Тернополі приготують 1300 кг куті

28 грудня 2012 о 14:34

У Тернополі в межах обласного свята «Нова радість стала» започаткують фестиваль куті.

Як повідомив IA ZIK заступник голови облдержадміністрації Петро Гоч, проведуть дійство 9 січня 2013 року.

Учасники заходу о 13.00 зберуться біля катедрального собору Непорочного Зачаття Діви Марії та пішою ходою вирушать до Театрального майдану. Саме там о 14.00 стартує новий для Тернопілля фестиваль.

«Окремим і центральним елементом свята буде найбільша в Україні макітра з кутею на 1300 літрів. На приготування куті піде 300 кг пшениці, по 50 кг меду, маку та горіхів, 30 кг родзинок та інші традиційні продукти», – розповів Петро Гоч.

Крім великої макітри куті, оригінальні рецепти її приготування представлять усі райони області. Також на Театральному майдані розгорнуть польові кухні, в яких варитимуть узвар. Усі страви будуть безкоштовними.

Поки учасники та гості куштуватимуть кутю та узвар, їх звеселятимуть місцеві фольклорні колективи. Вони ж візьмуть участь в конкурсі різдвяних зірок.

На переконання Петра Гоча, фестиваль куті в Тернополі стане традиційним, а найкращі рецепти видадуть окремою збіркою.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути