chrome firefox opera safari iexplorer

У Вінниці 81-річна жінка буде відстоювати рекорд України з марафонського бігу

19 червня 2013 о 10:01

З 28 по 30 червня у Вінниці відбудуться змагання з 12, 24, 48-годинного забігу «Самоперевершення». На трасі довжиною 1130 метрів по колу будуть змагатися біля 60 спортсменів з України, Росії, Білорусі та Молдови.

В рамках змагань буде проводитися фіксація рекорду України 81-річної жінки, яка планує пробігти 126 км. Про це УНН повідомили в прес-службі Вінницької міської ради.

У цьому році в рамках змагань буде проводитись фіксація рекорду України, який має намір поставити Васютіна Олександра Корнилівна. Ця жінка є унікальним прикладом того, як заняття спортом можуть покращити якість життя та довголіття. Їй 81 рік, а почала займатися бігом у віці 60 років. Олександра Корнилівна планує за добу подолати дистанцію 3-х марафонів довжиною 126 км. При цьому вона завжди залишається енергійною життєрадісною людиною, готовою зі всіма ділитись секретами свого щастя та довголіття.

Серед тих, хто вийде на трасу у Вінниці, буде чимало „ветеранів" марафонського бігу, що брали участь у багатьох європейських забігах та Америці, а також у забігах на 1000 км, 2-добових, 10-добових тощо. Більшість учасників забігу не є професійними спортсменами. Марафонський забіг буде проводитися у парку Дружби народів.

З 2011 року змагання мають статус Чемпіонату України з «Дводобового бігу». Організатором цьогорічних змагань є відділення Марафонської команди Шрі Чінмоя (м.Вінниця). Захід проходитиме за підтримки спорткомітету Вінницької міської ради, обласного Центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» та Федерації легкої атлетики України.

Довідка

Змагання з ультрамарафонського бігу проходять в Україні з 2004 року. Причому щороку стають все більш популярними. Міжнародна марафонська команда Шрі Чінмоя щороку організовує близько 500 різноманітних стартів у 70 країнах світу — від забігів на 2 милі (близько 3,2 км) до найдовшого сертифікованого забігу на планеті (близько 5000 км) у Нью-Йорку (СІЛА). Вінничанин Ігор Мудрик, який є директором змагань , в 2011 році посів друге місце, подолавши дистанцію ультрамарафону в 5000 км за 45 днів.​

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути