chrome firefox opera safari iexplorer

Українців будуть викликати в суд з допомогою SMS

08 червня 2013 о 09:33

В Україні з 3 червня розпочалася реалізація пілотного проекту щодо відправлення судами SMS учасникам судового процесу.

Першими нововведення запровадять Печерський і Святошинські суди Києва, Автозаводський суд Кременчука, апеляційні суди Закарпатської і Дніпропетровської областей.

Як пише ЮРЛІГА, наказом від 1 червня N73 Державна судова адміністрація затвердила порядок передання учасникам судового процесу текстів судових повісток у вигляді SMS.

Порядок направлять тільки в тому випадку, якщо учасник процесу сам погодиться отримувати її в такому вигляді. Відповідна заявка оформляється в суді або через інтернет на сайті офіційному веб-порталі судової влади.

Результат доставки SMS на номер телефону учасника (дата і час доставки або причина недоставки) автоматично розміщується у відповідному електронному реєстрі автоматизованої системи документообігу. Таке сообщене роздруковує і долучає до матеріалів справи відповідальний працівник апарату суду.

Встановлено, що загальна кількість символів в SMS по справам цивільного судочинства може становити від 214 до 823. Загальна кількість символів в SMS по справам кримінального судочинства становить від 254 до 859.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути