chrome firefox opera safari iexplorer

Українців закликають утриматися від поїздок до Пакистану

23 червня 2013 о 21:16

Міністерство закордонних справ України наполегливо рекомендує українцям утриматися від поїздок до району Пакистану, де бойовики вбили туристів.
Про це ZAXID.NET повідомили у Департаменті інформаційної політики МЗС України.

Окрім цього, МЗС України закликає уряд Пакистану здійснити ретельне розслідування скоєного злочину, вжити заходів з підвищення безпеки для українських громадян, що перебувають на території Ісламської Республіки Пакистан, а також справедливого покарання винних та виплати родинам загиблих належної компенсації.

«Україна жорстко засуджує тероризм, прояви якого не можуть бути виправданими будь-якими гаслами та ідеями, і вважає недопустимим напад на мирних громадян, які популяризували туристичний потенціал Пакистану та не становили жодної загрози», – йдеться у повідомленні українського МЗС.

У МЗС уточнили, що трагедія сталася в районі, який до цього вважався найбезпечнішим в Пакистані місцем для відвідування туристами, і такий інцидент з іноземцями трапився вперше за 10 років.

Нагадаємо, в ніч з 22 на 23 червня у Пакистані бойовики обстріляли готель з іноземними туристами біля підніжжя гори Нанга-Парбат у районі Діамар, що в Гілгіт-Балтистані на півночі країни. Серед десяти загиблих — п'ять громадян України. За вбивство туристів взяло на себе відповідальність пакистанське воєнізоване угрупування Джундулла (Jundullah).

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Туристичні новини

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути