chrome firefox opera safari iexplorer

Укрзалізниця щодня пропонує до 30 тисяч квитків у Крим

20 червня 2013 о 13:36

У першій половині червня лише Південно-Західна залізниця (обслуговує Житомирську, Київську, Чернігівську, Хмельницьку області та Київ) щодня пропонувала від 8 тис. до 11 тис. місць у потягах кримського напрямку. Щоб впоратися з пасажиропотоком в пікові дати, Укрзалізниця стежить за ним в реальному часі і запускає додаткові поїзди, пише газета «Сегодня» .

Нагадаємо, УЗ також повідомляла, що в цілому по Україні щодня у вільному продажу знаходиться до 30 тисяч квитків. З настанням теплої пори року найбільш затребуваним напрямком на залізниці знову стало південний. Охочих вирушити в Крим потягом дуже багато через дешеві квитки, а відповідно доступність цього виду транспорту.

«З року в рік українці обирають залізницю, і цього літа на більшість дат ще є квитки у вільному продажу. А щоб впоратися з піковим навантаженням, Укрзалізниця запускає додаткові поїзди», — пише видання. "В цьому році літній розклад включає 291 пару поїздів. З них 105 пар — поїзди кримського напрямку, — розповів заступник начальника головного пасажирського управління Укрзалізниці Іван Карпяк.

«Щоденно проводиться аналіз пасажиропотоку, і на її підставі приймаються рішення про скорочення деяких поїздів і „перекидання“ рухомого складу на найбільш популярні напрямки. Незважаючи на це, можуть виникнути труднощі із придбанням квитків. Особливо , якщо мова йде про пікові дати — вечір п'ятниці. Найближчий пік — 21 червня, за ним підуть найближчі до Дня незалежності дати і остання декада серпня, коли люди масово почнуть виїжджати з Криму», — сказав він.

За словами фахівця Укрзалізниці, на п'ятниці та святкові дати 60-70% залізничних квитків викуповуються вже у перші години продажу, тобто за 45 днів до дати виїзду. А от на інші дні квитків вистачає. Також видання зазначає, що із запровадженням іменних квитків зникла можливість спекуляції ними. А спроби корумпувати касирів на залізниці жорстко присікаються.

«Наше відомство і органи МВС вживають заходів для боротьби з незаконним перепродажем проїзних квитків. На жаль, на законодавчому рівні так і не відрегульоване питання покарання за подібні дії. В такій ситуації важливо, щоб наші співробітники не були причетні до перепродажу. Тому касирам на робочих місцях заборонено мати будь-які засоби зв'язку, крім службових. У тому числі заборонені мобільні телефони», — розповідає виданню Іван Карпяк.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути