chrome firefox opera safari iexplorer

Укрзалізниця вже підготувалася до переходу на зимовий час

24 жовтня 2012 о 11:34

Крім того, «Укрзалізниця» зазначає, що у зв'язку з переходом 28 жовтня 2012 о 4 годині за київським часом України на зимовий час, коли стрілки годинника буде переведено на 1 годину назад, зміни до графіку руху пасажирських поїздів було заздалегідь внесено й узгоджено з адміністраціями сусідніх країн.

Раніше у зв'язку з тим, що Державною Думою РФ розглядався законопроект про перехід Росії на зимовий час, ВАТ «РЗ» і «Укрзалізниця» були вимушені тимчасово закрити попередній продаж проїзних документів на поїзди дальнього слідування. На даний момент попередній продаж квитків відкрито на всі поїзди. «Розклад руху поїздів міжнародного сполучення був заздалегідь відкоригований із зарубіжними залізничними адміністраціями Росії, Білорусі, Молдови», — зазначили фахівці Головного пасажирського управління «Укрзалізниці».

Нагадаємо, перехід на зимовий і літній час відбувається відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13 травня 1996 року № 509 «Про порядок обчислення часу на території України». 20 вересня 2011 Верховна Рада ухвалило рішення про скасування переходу на зимовий час. Проте це рішення було скасовано.

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути