chrome firefox opera safari iexplorer

«Укрзалізниця» витратить $800 млн. на електропоїзди

20 червня 2011 о 15:35

«Укрзалізниця» витратить 800 млн. дол. на проекти впровадження швидкісного руху, заявив гендиректор підприємства Володимир Козак.

Як відомо, «Укрзалізниця» підписала контракт з компанією "Hyundai Corporation” на поставку 10 нових міжрегіональних електропоїздів. Відповідно до контракту, 6 електропоїздів буде поставлено до Євро-2012, ще 4 — після проведення чемпіонату.

Поїзди будуть здатні розвивати швидкість 160 км/год., що є першим кроком на шляху впровадження високошвидкісного пасажирського руху в Україні. Загальна вартість контракту становить близько 307 млн. дол. Перший поїзд “Hyundai” розраховують отримати наприкінці лютого — початку березня 2012 року. Як повідомлялося, «Укрзалізниця» цьогоріч планує інвестувати у власний розвиток 16,5 мільярдів гривень.

 

23 жовтня

Інші дати
Народився Пилип Козицький
(1893, с. Летичівка, Черкаська область – 1960) – український композитор, музикознавець, педагог, громадський діяч. Один з організаторів і керівників Музичного товариства імені Миколи Леонтовича.
Ой одна я, одна, Як билиночка в полі, Та не дав мені бог Ані щастя, ні долі. Тілько дав мені бог Красу – карії очі, Та й ті виплакала В самотині дівочій. (слова Тараса Шевченка, музика Пилипа Козицького)
Розгорнути