chrome firefox opera safari iexplorer

«Укрзалізниця» витратить $800 млн. на електропоїзди

20 червня 2011 о 15:35

«Укрзалізниця» витратить 800 млн. дол. на проекти впровадження швидкісного руху, заявив гендиректор підприємства Володимир Козак.

Як відомо, «Укрзалізниця» підписала контракт з компанією "Hyundai Corporation” на поставку 10 нових міжрегіональних електропоїздів. Відповідно до контракту, 6 електропоїздів буде поставлено до Євро-2012, ще 4 — після проведення чемпіонату.

Поїзди будуть здатні розвивати швидкість 160 км/год., що є першим кроком на шляху впровадження високошвидкісного пасажирського руху в Україні. Загальна вартість контракту становить близько 307 млн. дол. Перший поїзд “Hyundai” розраховують отримати наприкінці лютого — початку березня 2012 року. Як повідомлялося, «Укрзалізниця» цьогоріч планує інвестувати у власний розвиток 16,5 мільярдів гривень.

 

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути