chrome firefox opera safari iexplorer

«Укрзалізниця» запевняє, що потяги Hyundai будуть їздити швидше

08 серпня 2012 о 11:09

«Укрзалізниця» працює над тим, аби підвищити швидкість поїздів Hyundai.

Про це на брифінгу 7 серпня заявив перший заступник начальника Головного пасажирського управління «Укрзалізниці» Ігор Бреус, передає УНІАН.

«На жаль, на сьогоднішні те, що було вкладено в інфраструктуру, дало можливість підвищити швидкість не на всіх ділянках. Водночас не можна виконати такого колосального обсягу робіт у напрямку 700-800 кілометрів, аби підвищити разову швидкість 160 км/годину. Програму цю (з підвищення швидкості поїздів) не завершено, вона (швидкість) підніматиметься», — наголосив Бреус.

Як повідомлялося, сьомий із 10 придбаних Україною електропоїздів виробництва Hyundai Rotem може розпочати курсувати за маршрутом Київ-Дніпропетровськ.

Як відомо, швидкісні електропоїзди виробництва Hyundai Rotem курсують на залізницях України під брендом «Український експрес».

Поставки 10 нових двосистемних міжрегіональних електропоїздів у дев'ятивагонній комплектації від Hyundai Corporation здійснюються в рамках проекту впровадження в Україні прискореного залізничного руху за контрактом, підписаним з компанією Hyundai Corporation 16 грудня 2010 року.

Електропоїзди Hyundai призначені для перевезення пасажирів з експлуатаційною швидкістю до 160 км/год на залізницях України з шириною колії 1520 мм на електрифікованих ділянках колії з постійним струмом напругою 3000 В і змінним струмом напругою 25000 В, частотою 50 Гц.

Розділи: Суспільство