chrome firefox opera safari iexplorer

Перший швидкісний потяг українського виробництва обігнав Hyundai

06 жовтня 2012 о 09:16

Міжрегіональний швидкісний двосистемний електропоїзд підвищеної комфортності виробництва Крюківського вагонобудівного заводу обігнав на ділянці під Борисполем двосистемний електропоїзд Hyundai Rotem.

Як йдеться у повідомленні Крюківського заводу, новий поїзд зараз проходить випробування на Південно-Західній залізниці на ділянках із змінним струмом, в тому числі випробування з дозволеною швидкістю 176 кілометрів на годину.

«3 жовтня ми їхали по ділянці Бориспіль — Баришівка зі швидкістю 140 км/год. В цьому місці три залізничних гілки йдуть паралельно. О 16:55 з Борисполя виїхав у рейс поїзд Hyundai. Він наздогнав наш поїзд і спробував обійти, перебуваючи на правій гілці», — розповів один з випробувачів КВБЗ Сергій Михайленко.

За його словами, український потяг трохи додав швидкості — до 170 км/год. «І ми легко пішли вперед по своїй лівій гілці. Нічого протиставити нам імпортний поїзд не зміг. Адже він розрахований на рух зі швидкістю не більше 160 кілометрів на годину», — додав Михайленко.

Як відомо, зараз в Україні експлуатуються електропоїзди виробництва Hyundai. Вони працюють на маршрутах Київ — Харків, Київ — Донецьк і Київ — Львів. Найближчим часом поїзди Hyundai зв'яжуть Київ і Дніпропетровськ.

***

В той же час зараз проходить випробування швидкісного електропоїзда виробництва Крюківського вагонобудівного заводу. Він складається з дев'яти вагонів. Всього в електропоїзді 609 посадкових місць. Потужність тягового приводу — 4000 кВт. Експлуатаційна швидкість — 160-200 км/год, максимальна швидкість — 220 км/год.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути