chrome firefox opera safari iexplorer

Відпочинок за кордоном хочуть обкласти податком

04 червня 2013 о 13:57

Держагентство з питань туризму і курортів пропонує ввести податок у розмірі 1% від мінімальної зарплати для всіх громадян України, які виїжджають відпочивати за кордон.

Про це у вівторок пише «Комерсант-Україна».

Таку пропозицію у понеділок на закритому засіданні Кабінету міністрів озвучила глава Держагентства з питань туризму і курортів Олена Шаповалова.

Отримані кошти, держагентство планує витратити на розвиток туристичної галузі. Втім, цю ініціативу поки не підтримують ні в правлячій партії, ні в опозиції.

Депутат від «Свободи» Ігор Швайка, який був на засіданні, уточнив, що пропозиція Шаповалової була «чи не єдиним конкретним заходом (з розвитку галузі)».

За словами депутата, на новому податку держагентство розраховує заробити 16,8 мільйона гривень, які обіцяє витратити на розвиток туристичної галузі.

«Кабмін буде шукати фінансування для туристичної галузі, і я не виключаю, що буде підготовлено відповідний законопроект про введення окремого податку для туристів», — підсумував Швайка.

Представники Партії регіонів вважають підтримку будь-яких ініціатив, пов'язаних з оподаткуванням в туристичній галузі передчасними.

«Для початку необхідно зосередиться на законопроектах, які нададуть інвестиційну базу для залучення інвесторів у туристичну галузь нашої країни», — вважає перший заступник глави комітету з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму Ельбрус Тадеєв (Партія регіонів)

«Ніяких ініціатив про додаткове оподаткування ми не висували», — додав він.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути