chrome firefox opera safari iexplorer

Керівництво Київського метрополітену витратило на вагони мільйони євро від ЄБРР, раптово змінивши постачальника

15 липня 2013 о 16:33

Комунальне підприємство (КП) Київський метрополітен витратило 40 млн євро кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) на купівлю 50 вагонів російського виробництва, передає Forbes.ua.

Видання відзначає, що два п'ятивагонні склади з придбаних українською стороною вже поставлені, інші вісім повинні бути завезені до кінця цього року. Їх поставить митищинський завод Метровагонмаш, який входить у Трансмашхолдинг, контрольований російськими мільярдерами Іскандером Махмудовим (15-е місце в рейтингу російського Forbes зі статком у $8,7 млрд) і Андрієм Бокарєвим (75-е місце, $1,35 млрд).

Також повідомляється, що столичне метро — постійний клієнт російських вагонобудівних підприємств: зараз у підземці експлуатується близько 50% вагонів виробництва Метровагонмашу.

Джерело зазначає, що тендер на постачання 50 вагонів для Київського метрополітену ще в червні 2009 року виграв санкт-петербурзький завод Вагонмаш. Крім пітерського підприємства, в тендері брали участь Крюківський вагонобудівний завод (КВБЗ) і іспанська компанія CAF. Трансмашхолдинг участі в конкурсі не брав.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути