chrome firefox opera safari iexplorer

Нові вагони метро можуть коштувати Києву дешевше за модернізацію старих

02 серпня 2011 о 16:29

Модернізація двохсот вагонів коштуватиме Київському метрополітену 4 млн грн за штуку, при ціні нового вагона у 3,6 млн, повідомляє Zn.ua.

Так, видання наводить слова голови правління Крюківського вагонобудівного заводу Євгена Хвороста, який повідомив, що за модернізацію 200 вагонів для КП Київський метрополітен заплатять $ 100 млн.

«Вартість проекту перевищить $ 100 млн. 60% з них складуть кошти, одержані в 2009 році від продажу Японії квот на викид парникових газів у рамках Кіотського договору, решту  - Київський метрополітен візьме в кредит», — сказав він.

При цьому газета Коммерсантъ-Украина писала, що проект передбачає модернізацію близько 200 вагонів (всього в парку метрополітену 750 вагонів).

У той же час аналітик Foyil Securities Олексій Некраса стверджує, що нові вагони можна було купити дешевше, ніж модернізувати старі: «Ще в минулому році була інформація про те, що Київ збирається витратити близько 1 млрд грн на модернізацію 100 вагонів».

«Але, думаю, це занадто багато, оскільки один новий вагон метро коштує приблизно 3,6 млн. грн., тобто 200 нових вагонів можна було б купити за 720 млн. грн.», — повідомив Некраса газеті Экономические известия.

Раніше вже повідомлялося, що український Крюківський вагонобудівний завод (Кременчук, Полтавська обл.) спільно з японськими компаніями в 2012 році займеться модернізацією вагонів для КП Київський метрополітен.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути