chrome firefox opera safari iexplorer

Київський цирк ініцюював інформаційну кампанію з популяризації гуманного ставлення до циркових тварин

17 липня 2013 о 10:00

Національний цирк України ініціює інформаційну кампанію із захисту гуманного ставлення до циркових тварин.

Нова кампанія покликана ознайомити глядача з роботою справжніх артистів-професіоналів, котрі використовують безбольові, заохочувальні методи дресури.

Долучитися до кампанії можна на офіційному YouTube-каналі цирку. Тут розміщуються відео-репортажі про дресирувальників та інтерв’ю з ними.

Людмила Шевченко, гендиректор – художній керівник Національного цирку підкреслює: «Варто визнати, що погані дресирувальники існують. Але не треба списувати абсолютно всіх у цю категорію. Силовий примус тварин не допустимий у стінах Національного цирку України, і ми докладемо максимум зусиль, аби так було завжди, і глядач був спокійний з цього приводу», — запевнила Шевченко.

У цирку кажуть, що вони оголосили бойкот дресирувальників, викритих у жорстокості до тварин.

Заохочувальний (безбольовий) метод дресури оснований на годуванні тварини у процесі гри з нею. За кожну успішну дію тварина отримує їжу. Таким чином трюки відточуються і вдосконалюються багато місяців і років. У процесі беруть участь тільки тварини, вилучені з дикої природи як мінімум у 3-4 поколінні.

Цей метод вважається найефективнішим, але й найбільш трудомістким із відомих. Вперше його ввів у використання Володимир Леонідович Дуров (1863—1934) на основі наукових відкриттів Сеченова і Павлова.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути