chrome firefox opera safari iexplorer

Металургія виявилась однією з найщедріших за зарплатами галузей в Україні

17 липня 2013 о 15:59

З березня по вересень 2012 року однією з найщедріших за зарплатами галузей в Україні виявилася металургія.

Про це повідомили сьогодні у Міжнародному кадровому порталі hh.ua.

Експерти hh.ua розрахували динаміку зарплатних пропозицій у період з березня по вересень 2012 року. Однією з найщедріших за зарплатами галузей виявилася металургія. Досвідчені претенденти в цій професійній галузі можуть розраховувати на солідні місячні оклади: до 10000 USD і більше.

Роботодавці у сфері металургії переважно регіональні. Ця професійна галузь практично єдина, де кількість вакансій у регіонах перевищує кількість пропозицій роботи в Києві. Обганяють столицю аж дві області – Донецька та Дніпропетровська. Інші регіони східної України (Харківська та Херсонська області) теж потрапляють до п’ятірки основних роботодавців у металургії. Домінування регіонів сприятливе для ринку загалом і деякою мірою компенсує істотний перекіс на користь столиці на ринку праці.

Роботодавці мають доволі високі вимоги до металургів. У половині вакансій шукають працівника з 3-6 роками досвіду роботи, третина вакансій допускає досвід від 1 до 3 років. А в 12% випадків охочі зайняти запропоновану посаду повинні працювати за фахом більше як 6 років. Лише 6% претендентів можуть не мати досвіду зовсім. Майже всі вакансії передбачають повний робочий день і повну зайнятість. Гнучкий графік та віддалена робота не пропонуються.

Такі високі вимоги передбачають солідну матеріальну винагороду: претенденти можуть розраховувати на зарплату від 8200 грн до 22300 грн і більше. Але рівень оплати праці роботодавці вказують неохоче: лише у 18% вакансій є інформація про запропонований оклад.

ТОП-5 вакансій по зарплаті в металургії за 2012 представляють різні напрямки металургії. Зарплатний максимум – від 9000 до 18000 USD – пропонувався менеджеру проекту з підземного видобутку родовищ корисних копалин. Основні обов’язки на такій посаді: ведення проектів з будівництва, реконструкції та розвитку виробничих об’єктів компанії (переважно об’єктів підземного видобутку МПІ). Серед обов’язків – управління проектною групою в 10-15 чоловік. Від претендента очікується мінімум 5 років успішного доведеного досвіду в управлінні проектами у гірничому секторі, переважно в будівництві об’єктів підземного видобутку МПІ, мінімум 10 років на посаді інженера у гірничій галузі тощо. Роботодавці хочуть кандидата з вищою освітою за спеціальністю «гірнича справа», додаткова освіта в галузі управління проектами вітається. При цьому володіння англійською мовою не обов’язкове, а подається як перевага.

Найпопулярніша профгалузь у металургії серед роботодавців – виробництво (310 вакансій у 2012 році). Більше як 10 вакансій у 2012 році розміщували в таких сферах: продажі (51 вакансія), закупівлі (32), бухгалтерія (30), IT, телеком (26), ТОП-менеджмент (20), маркетинг (17). Незначну кількість вакансій на рік (до 10 пропозицій) у галузі металургії розміщували і в інших проф. сферах, навіть у таких, як наука, освіта, мистецтво, медіа.

У 2012 році помітно зріс ринок пропозиції роботи з видобутку сировини (руди). У 2012 році розміщено 22 вакансії за цією спеціалізацією, що майже в чотири рази більше, ніж у 2011 і 2010 роках (лише по 6 вакансій за рік).

Найбільше вакансій пропонують у Донецькій області (15 з 22). Далі йде Київ (5 з 22). У Кіровоградській і Запорізькій областях було розміщено лише по одній вакансії в сфері видобутку сировини.

Зарплата вказується майже у половині випадків. Зазначені пропозиції можуть порадувати пошукачів доволі високими ставками. Наприклад, головний інженер копальні з досвідом понад 6 років може претендувати на зарплату від 8000 до 12000 USD, а директор копальні з таким же досвідом – від 10000 до 16000 USD.

Дослідження проведено на основі бази даних вакансій Міжнародного кадрового порталу hh.ua в Україні в листопаді 2012 року.

Джерело: zik.ua
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути