chrome firefox opera safari iexplorer

Мінкульт обіцяє не підвищувати плату за навчання у мистецьких школах

08 липня 2013 о 09:29

Підвищення плати за навчання у мистецьких школах не буде. Про це заявив Перший заступник Міністра культури України Тимофій Кохан на Всеукраїнській нараді керівників регіональних органів культури з питань стану та перспектив розвитку культурно-мистецької освіти у Львові, повідомляє прес-служба Мінкульту.

«Позиція Міністерства – ми будемо проти того, щоб піднімати плату за навчання. Це була ідея міністерства фінансів. У них завдання знаходити нові форми поповнення бюджету, але в даному випадку є абсолютно чітка позиція Уряду, що на даному етапі підвищення не буде. Тут всі мають розуміти, що це не та галузь і не форма, де треба брати гроші. Навчання, діти, естетичне виховання – тут треба, навпаки, давати, знаходити максимальну можливість фінансовий тягар з батьків зняти. Вони просто не будуть віддавати дітей у цю школу, а далі ви розумієте, що буде – буде катастрофа для поколінь», – зазначив Перший заступник Міністра.

Тимофій Кохан також додав що зараз відбувається перегляд бюджету, відтак Міністерство сподівається на додаткові фінанси.

За його словами, також не може бути мови про зменшення кількості працівників галузі.

«Міністерство культури шукає способи підняти престиж закладів культури на селі та працевлаштувати усіх фахівців творчих професій. Адже в Україні 25% випускників культурно-мистецьких вузів не мають місця праці. Приміром, в Донецькій області працевлаштування випускників комунальних ВНЗ ледве перевищує 40% (середній по Україні – 84,7). А в цей час в області працює 4 музичних училища. Як на це реагувати? Низький рівень працевлаштування випускників характерний для Івано-Франківської (50%) та Житомирської (54,5%) областей. Ми знаємо, що керівники місцевих органів самоврядування, м’яко кажучи, не сприяють цьому. В результаті, у переважній більшості областей забезпеченість на селі клубними, а подекуди і бібліотечними фахівцями ледь сягає 30%. Постає питання ефективності використання бюджетних коштів на підготовку кадрів» — розповів Тимофій Кохан.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути