chrome firefox opera safari iexplorer

Мінкульт обіцяє збільшити фінансування кінематографу

08 липня 2011 о 09:31
Наступного року Міністерство культури планує збільшити фінансування кінематографу на 50%. Про це повідомив міністр культури Михайло Кулиняк у четвер, 7 липня, на прес-конференції.

«У липні ми передивимося кіносценарії, які прийшли на конкурс і вирішимо, на скільки збільшувати фінансування. Я поки не можу точно сказати цифри, але я вважаю, що збільшення буде як мінімум відсотків на п'ятдесят», — сказав він.

Зазначимо, що на цей рік на фінансування кіно виділено 111 млн грн.

Нагадаємо, на початку липня Верховна Рада ухвалила закон, яким обмежується видача ліцензій на демонстрування фільмів, які пропагують насильство та алкоголізм.

Також варто зазначити, що український фільм про Чорнобиль режисера Олександра Міндадзе «У суботу» отримав гран-прі міжнародного кінофестивалю в Брюсселі, що відбувався з 22 по 29 червня.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути