chrome firefox opera safari iexplorer

У Дніпрі з'явилися агресивні річкові акули та зубасті риби-потвори

12 липня 2013 о 16:17

Рибалки на Дніпропетровщині ледь не щодня можуть похвалитися незвичним уловом, а спеціалісти попереджають про рибні небезпеки. Річкові акули, або ж гігантські соми, стають дуже небезпечними На Дніпропетровщині рибалки розповідають про незвичну рибу, яку ловлять в Дніпрі, а експерти застерігають про нового агресивного супротивника: річкову акулу, повідомляють Вести.

«Ми спостерігаємо, що величезні соми (іноді вагою до 150 кг) перетворюються на справжніх річкових акул. Це відбувається через любителів підводного полювання, які нападають на цей вид. На генетичному рівні сомам передається інформація, що людина у воді – ворог. Тому соми з кожним роком стають все агресивнішими. Зустріч людини з сомом у воді може закінчитися погано», — розповів президент риболовного клубу Ігор Аленін.

Окрім небезпечних акул, Дніпро кишить річковими потворами. Почвари на вигляд не дуже страшні, але отруйні та незвичні. Наприклад, плотвичка, яка завжди була рибою-вегетаріанцем, відростила собі повну щелепу зубів. Дивіться фото: Доісторична риба-мутант підірвала мізки користувачів Інтернету (фото, відео) «Коли я зловив плотву з прозорою лускою, мене це як рибалку з 40-річним стажем дуже здивувало! Через кілька днів ми з друзями впіймали ще дві плотвички: одну з банькатими, не властивими цьому виду риб очима, а іншу — з зубами!», — розповів Аленін.

Вчені-іхтіологи розповідають, що річкові страховиська, які почали з'являтися, — це не мутанти. Але вони потвори, небезпечні для здоров'я. «Не можна сказати, що це риби-мутанти, бо риба мутує сотні років. Це звичайна потворність, якій піддаються риби через токсичний вплив нечистот, які зливають у Дніпро», — розповів іхтіолог Роман Новицький. Нагадаємо, що у донецьких річках завелися піраньї.

Джерело: ТСН
Розділи: Довкілля

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути