chrome firefox opera safari iexplorer

Українська Вікіпедія обігнала корейську і тримає першість по зростанню популярності

02 липня 2013 о 09:09

Українська Вікіпедія за відвідуваністю вперше випередила Вікіпедію корейською мовою, четвертий місяць поспіль утримуючи перше місце у світі за швидкістю росту популярності серед найбільших Вікіпедій.

Про це повідомляє ОО «Вікімедіа Україна».

«У червні 2013 року в українській Вікіпедії було відвідано 83,7 мільйона сторінок. Це у 2,5 раза більше, ніж у червні-2012. Українська Вікіпедія за відвідуваністю вперше посіла 17 місце у світі, випередивши Вікіпедію корейською мовою. Це теж забезпечило збереження четвертий місяць поспіль першого місця у світі за швидкістю росту популярності серед найбільших Вікіпедій», — йдеться у повідомленні.

На думку виконавчого директора громадської організації «Вікімедіа Україна» Юрія Пероганича, такі цифри стали можливими, передусім, завдяки зростанню інтенсивності наповнення цієї скарбниці знань українською мовою. Останнім часом в українську Вікіпедію виправлення вносяться кожні 10 секунд, а з території України Вікіпедію українською мовою редагують удвічі частіше, ніж російську версію Вікіпедії.

Минулого місяця в українській Вікіпедії відбулося ще кілька подій: включена можливість користуватися візуальним редактором, кількість статей досягла 450 000, нагороджено переможців фотоконкурсу найкрасивіших пам'яток природи України за версією «Вікімедіа Україна».

Джерело: Укрінформ
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути