chrome firefox opera safari iexplorer

В різних регіонах України ціни на продукти відрізняються в середньому на 25%

23 липня 2013 о 13:00

Ціни на одні й ті ж продукти в різних регіонах України відрізняються в середньому на 25%, повідомляє телеканал ZIK.

Так, буханець пшеничного хліба у Чернівецькій області коштує 5 гривень 45 копійок. У Криму доведеться віддати всього 3 гривні 79 копійок. При цьому середня ціна по Україні становить 4 гривні 77 копійок.

А от на Львівщині найдорожче в Україні молоко. За літр просять майже 8 гривень. На Миколаївщині його ціна значно нижча — 6 гривень 34 копійки, при середній ціні в Україні понад сім гривень.

В українських супермаркетах «шаленіють» ціни на овочі та фрукти Свинина найдорожча на Черкащині. Там за кілограм просять понад 49 гривень, а зекономити майже десять гривень можна на Волині. Кіло свинини тамтешнім мешканцям обходиться у 39 гривень 40 копійок. Тоді як середня ціна по Україні майже 46 гривень.

Аби купити недорого масло, доведеться їхати у Крим. Там воно коштує 52 гривні за кілограм, а в Кіровограді масло дорожче на десять гривень — 62 гривні 90 копійок.

Тож найнижчими цінами на продукти може похвалитися Волинь. Водночас за такий самий набір харчів витратити на чверть більше доведеться у східних та центральних регіонах, а також у столиці України.

Нагадаємо, на думку експертів, продукти харчування в найближчі роки подорожчають на 40%.

 

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство