chrome firefox opera safari iexplorer

Влада перетворила спорт мільйонів у спорт для заробляння мільйонів

15 липня 2013 о 16:00

В Україні триває кампанія пропагування необхідності проведення у нашій країні великих спортивних форумів та шоу. З цією метою інвестуються кошти у ЗМІ для того щоб довести — імідж України та її фізична культура і спорт будуть занепадати якщо не проводити великі спортивні змагання в Україні.

Натомість історія з Євро — 2012 останніми днями значною мірою повторилася під час проведення чемпіонату світу з легкої атлетики серед юніорів у Донецьку .

За різними оцінками на підготовку даного змагання лише із держбюджету, не рахуючи місцевого, виділено біля 300 млн. грн.

Це при тому, що всі фахівці добре знають, що змагання з легкої атлетики відбуваються на одному стадіоні і як максимум що необхідно – це стадіон для тренування.

Результатом чемпіонату світу з легкої атлетики серед юніорів, що проходив 10-14 липня у Донецьку стало те, що збірна України разом із 6 державами розділила 32 місце у медальному заліку, виборовши 1 бронзову медаль (для прикладу, на чемпіонаті світу з легкої атлетики серед юніорів 2007 року українська команда посіла 5 місце завоювавши 3 золоті та 1 бронзову медалі).

Див. таблицю медального заліку чемпіонату світу з легкої атлетики серед юніорів 

З огляду на це виникає кілька питань:

Чи потрібно бідній та корупційній Українській державі, яка хронічно недофінансовує фізичну культуру та масовий спорт проведення міжнародних спортивних заходів в Україні за народні кошти?

Які фірми «освоювали» такі неадекватні, як для такого заходу, бюджетні кошти?

Хто із представників влади відповість за те, що нині недофінансовуються дитячо-спортивні школи, спортивні бази, а київська влада вже виходить з ініціативою зробити платними спортивні майданчики в мікрорайонах та біля шкіл?

Отож, черговий міжнародний спортивний захід за народні кошти підтвердив цілковиту хибність нинішньої державної політики у справі фізичної культури та спорту. Необхідно зупинити заробітчанські ініціативи чиновників від спорту і направити всі кошти на оздоровлення, фізичну культуру та масовий спорт. Ця головна інвестиція — в здоров’я повинна бути пріоритетною для сучасної держави та влади.

«Рідна країна»

Розділи: Думка читачів

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути