chrome firefox opera safari iexplorer

1 вересня ДАІ просить водіїв їздити з увімкненими фарами

20 серпня 2013 о 16:48

Державтоінспекція просить водіїв бути уважними на дорогах у День знань і пропонує 1 вересня пересуватися з включеним ближнім світлом фар.

Про це повідомив заступник начальника департаменту ДАІ Володимир Резніков на брифінгу в Києві у вівторок, передає«Інтерфакс-Україна».

Він сказав, що напередодні і на початку нового навчального року Державтоінспекція вводить загальнодержавні профілактичні заходи «Увага! Діти на дорозі!».

Такі заходи проводяться з 29 серпня по 20 вересня для того, щоб не допустити ДТП за участю дітей, а також навчити школярів правилам поведінки на дорозі.

«Звертаюся до водіїв: я хотів би попросити їх бути максимально уважними та обережними, знизити швидкість, коли будуть проїжджати біля шкіл ... Також прошу водіїв, в порядку винятку, давайте в цей день будемо їздити з увімкненими фарами», — сказав Рєзніков, звертаючись до водіям.

При цьому він додав: «Ми повинні не допустити ДТП за участю дітей».

Крім того, за словами заступника начальника ДАІ, Державтоінспекція проводить обстеження біля кожного навчального закладу на предмет наявності дорожніх знаків, розмітки, а також належного стану дорожнього покриття.

Як відомо, за сім місяців цього року на дорогах України сталося 2102 ДТП за участю дітей, в яких загинула 141 дитина та травмовано 2276 неповнолітніх.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути