chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні пройде акція на підтримку та збереження знаменитого стадіону «Старт»

23 серпня 2013 о 00:10

У п’ятницю, 23 серпня о 10:00, у Шевченківському районі столиці за адресою вул. Шолуденка 26/28 буде проведена Акція на підтримку та збереження знаменитого стадіону «Старт».

Громадська організація «Старт», Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» та ГО «Муніципальна ліга Києва» напередодні Дня незалежності проведе акцію на підтримку та збереження стадіону «Старт», який є, до речі, одним із найстаріших стадіонів Києва.

wikimapia.org

 wikimapia.org

Зазначимо, що територія спортивного комплексу «Старт» за рішенням Вищого адміністративного суду відійшла компанії, власником якої, за інформацією ЗМІ, є син глави Уряду Олексій Азаров. На території стадіону планують побудувати шість багатоповерхівок. Проект забудови стадіону вже опублікований на сайті компанії “Група Розвиток”.

З 10:00 до 12:00 відбудеться толока, під час якої буде впорядкована територія стадіону, встановлені урни для сміття та лавки.

О 12:00 розпочнуться спортивні змагання з футболу та настільного тенісу.

Як відомо, саме на цьому стадіоні, який тоді називався «Зеніт», 9 серпня 1942 року відбувся так званий «матч смерті» між київською командою «Старт» проти футболістів німецької команди «Флакельф». У 1981 році на стадіоні «Зеніт», перейменованому на «Старт», встановили скульптурно-архітектурну композицію на честь «матчу смерті».

«Рідна країна»

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути