chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні ввечері пройде всесвітня акція без світла «Година Землі»

23 березня 2013 о 16:46

Сьогодні, 23 березня, о 20:30 з ініціативи Всесвітнього фонду природи люди у всьому світі вимкнуть світло на одну годину.

Мета акції – «показати необхідність спільних дій для протидії зміні клімату», повідомляє сайт WWF.

До акції приєднаються й українські міста, передає «Радіо Свобода».

Зокрема, повідомлення про участь в акції є і на сайті Київської міської державної адміністрації. Там нагадують, що «у 2012 році до «Години Землі» приєдналося понад 7 тисяч міст у 152 країнах світу». В Україні до акції долучилися більше як 40 міст та містечок, зокрема Київ, Одеса, Донецьк, Сімферополь та інші», – йдеться у повідомленні КМДА.

Акцію «Година Землі» започаткували у 2007 році в Австралії. Україна приєдналася до всесвітньої кампанії у 2009 році.

«Година Землі» – це набагато більше, ніж вимкнути світло на одну годину один раз на рік. Це можливість дати людям право голосу у вирішенні майбутнього планети, а також об’єднання наших зусиль для сталого розвитку та збереження природи навколо нас заради наших дітей та онуків», – пише на своєму сайті WWF.

Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути