chrome firefox opera safari iexplorer

34 міста України підтримають сьогодні о 20.30 кампанію «Година Землі»

29 березня 2014 о 17:50

34 міста України підтримають сьогодні о 20.30 кампанію «Година Землі», яка є світовою ініціативою Всесвітнього фонду природи.

Як повідомили УНІАН у фонді, Україна підготувала ряд заходів, мета яких – стимулювати інтерес громадськості до проблеми зміни клімату.

Година Землі – щорічна міжнародна кампанія, яка проводиться Всесвітнім фондом природи (WWF).

Фонд закликає всіх вимкнути світло на одну годину, щоб привернути увагу до питань зміни клімату та споживання природних ресурсів, та «енергетично» об’єднати людство. Година Землі-2014 має на меті продемонструвати урядам країн, бізнес-організаціям та звичайним людям, що в боротьбі за майбутнє планети діяти необхідно вже зараз.

У рамках Години Землі в Україні о 20.30 згаснуть Луцький замок, Архикатедральний собор Святого Юра та Ратуша у Львові. Нововолинськ вимкне підсвітку міської ради, житлово-комунального об’єднання та міського палацу культури, Миргород – міської ради, Млина здоров’я, а також зовнішнє освітлення у центрі, Вінниця – вежі на Європейській площі, які є головним символом міста.

В Одесі буде вимкнене зовнішнє освітлення Національного театру опери і балету, Спасо-Преображенського кафедрального собору, Приморського бульвару, Єкатерининської площі, вулиць Дерибасівська та Пушкінська. Також допомогти жителям Одеси та області підвищити екологічну грамотність, у тому числі у сфері екології думки, переорієнтувати діяльність від споживання до конструктивного творення покликана серія акцій «Я – розумна людина на Землі!». Програма стартує о 12.00 в одеському Палаці моряків на Приморському бульварі, 9.

Дніпродзержинська громадська екологічна організація «Голос природи» присвятить Годині Землі одразу три вечори: показ тематичного документального фільму «Вислизаючий лід» («Chasing Ice») – про переміщення льодовиків, ток-шоу «Клімат змінюється! Що робити людям?», а також виступ гуртів «На-ра-ЙО-не» та Frozen Breakfast.

Дніпропетровський планетарій сьогодні розпочинатиме свої програми показом безкоштовного фільму «Втрачена темрява», проведе традиційні телескопічні спостереження за зірковим небом та підтримає Годину Землі, вимкнувши світло.

У Києві студенти Національного університету «Києво-Могилянська Академія» організують «зелені» посиденьки, а мережа кав’ярень «Арома еспресо бар» проведе кліматичну вікторину за кавою.

Готель Park Inn by Radisson у Донецьку запрошує всіх бажаючих на ряд безкоштовних заходів на підтримку акції – майстер-клас із йоги, східні танці, неонове шоу. Під час Години Землі о 20.30 на годину згасне світло в готелі.

Про комплекс заходів, присвячених Годині Землі в Україні, можна дізнатися на сторінці http://wwf.panda.org/eh14/

Годину Землі було започатковано в Сіднеї у 2007 році, коли 2 млн людей вимкнули світло у своїх домівках. У 2008 році вже понад 50 млн людей в усьому світі долучилися до Години Землі. У 2009 та 2010 роках Година Землі охопила більше 4,5 тис. міст у 128 країнах, а а 2011 році – 5,2 тим. міст у 135 країнах. У 2012 році до акції приєдналися більше 7 тис. міст у 152 країнах.

***

Всесвітній фонд природи має представництва у більш як 100 країнах за підтримки майже 5 млн людей по всьому світі. Місія Всесвітнього фонду природи – зупинити деградацію природного середовища планети та побудувати майбутнє, в якому людство житиме у гармонії з природою, шляхом збереження біологічного різноманіття світу, сталого використання природних ресурсів та скорочення забруднення і марнотратного споживання.

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути