chrome firefox opera safari iexplorer

У суботу в усьому світі відбудеться акція Година Землі

21 березня 2013 о 14:01

У суботу, 23 березня о 20:30 люди в усьому світі вимкнуть світло на одну годину, Годину Землі, щоб показати необхідність об'єднаних дій для боротьби зі зміною клімату.

Година Землі 2013 має на меті продемонструвати урядам країн світу, бізнес організаціям та людям, що дії проти глобального потепління не лише абсолютно необхідні, але й можливі.

Година Землі стартувала у Сіднеї (Австралія) у 2007 році, вже через рік ця подія стала світовою екологічною ініціативою, до якої долучилося більше 100 мільйонів людей у 35 країнах світу, а у 2009 та 2010 роках Україна, разом зі 126 іншими країнами світу, також долучилася до всесвітньої акції Година Землі! Година Землі 2012 стала безпрецедентним успіхом — акцію підтримали 152 країни світу, 7000 міст, із яких 40 — в Україні.

Серед всесвітньо відомих будівель, які погасять свої вогні, Сіднейська Опера, Сіднейський міст, Башта в Токіо, Тайпей 101, Велика Китайська стіна, Олімпійський стадіон у Пекіні Пташине Гніздо та Столова гора у Кейптауні.

Минулого року в Києві у рамках акції Година землі було відключене зовнішня підсвічування об'єкту Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО — Софійського собору.

Година Землі в Україні запрошує всіх українців долучитися до кампанії, зареєструватися на сайті WWF та продемонструвати свою підтримку.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути