chrome firefox opera safari iexplorer

Кошти від продажу стадіону «Металіст» витратять на будівництво трьох об'єктів

30 серпня 2013 о 14:59

Кошти, виручені від продажу харківського стадіону «Металіст», витратять на будівництво станції метро, реконструкцію філармонії та Історичного музею в Харкові.

Про це сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Всі кошти від продажу стадіону будуть спрямовані на три найважливіших об'єкти, які Президент України визначив як пріоритетні для Харківської області. А саме: на закінчення будівництва 30-ї станції метрополітену „Перемога“, завершення реконструкції та введення в експлуатацію філармонії, реконструкцію Історичного музею з добудовою Музею сучасного мистецтва», — сказав він.

На думку Добкіна, ці об’єкти будуть втіленням обличчя сучасного Харкова.

Нагадаємо, стадіон «Металіст» на конкурсі продали за 674,52 млн грн. Єдиною компанією, яка подала заявку на участь у конкурсі було ТОВ "СК Стадіон «Металіст», що належить бізнесмену Сергію Курченко.

24 жовтня

Інші дати
24 жовтня святкують:
  • День Організації Об’єднаних Націй (День ООН).
  • Всесвітній день інформації про розвиток.
Розгорнути
Народився Микола Біляшівський
(1867, м. Умань – 1926) – український археолог, етнограф, мистецтвознавець, музейний діяч. Один із засновників та дійсний член Української Академії Наук. В 1902-1923 роках - організатор і директор Київського міського художньо-промислового і наукового музею (тепер Національний художній музей України).
Розгорнути
День пам’яті Лук’яна Кобилиці
(1812, смт. Путила, Чернівецька область – 1851) – український громадсько-політичний діяч, керівник селянських повстань 40-х років 19 ст. на Путильщині (Буковині). Очолив виступи селян 22 громад, які рішуче відмовлялися відробляти панщину, самочинно переобрали сільську старшину, висунули вимоги відкриття українських шкіл, вільного користування лісами і пасовиськами. Як депутат австрійського парламенту виступив за надання політичної автономії Буковині і приєднання її до Галичини, вимагав скасування кріпацтва і передачу селянам землі без викупу.
Розгорнути