chrome firefox opera safari iexplorer

Міносвіти рекомендує п´ятикласникам поки що не ставити оцінок

21 серпня 2013 о 16:56

Щоб полегшити процес адаптації до нових стандартів, оцінки п´ятим класам тимчасово не ставитимуть. Як передає «Освіта.ua», про це розповів заступник міністра освіти й науки України Борис Жебровський.

Зокрема, чиновник зазначив, що п´ятикласники розпочнуть новий 2013/14 навчальний рік за новими стандартами загальної середньої освіти, тому потребуватимуть адаптаційного періоду.

«Школа до цього готова. Нові програми, підручники, вчителі пройшли перепідготовку. Ми максимально полегшили процес адаптації школярів — міністерство рекомендує школам, щоб протягом першого семестру їм не виставляли оцінок», — пояснив чиновник.

«Обов´язково в серпні відбувається навчання і збори класних керівників 5-х класів, де вони отримують відповідні рекомендації. Ми попросили ще до першого вересня провести збори батьків п´ятикласників», — розповів заступник міністра.

Він також зазначив, що учні п´ятих класів навчатимуться у другу зміну.

Як повідомлялося, раніше міністр освіти й науки Дмитро Табачник заявляв, що вважає недоцільним двозмінний режим навчання у школах.

Джерело: Коментарі
Розділи: Новини освіти

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути