chrome firefox opera safari iexplorer

Сайти органів влади почнуть реєструвати на домен .укр

21 серпня 2013 о 17:01

З 22 серпня органи влади в Україні почнуть реєструвати на кириличному домені .укр. Про це сказав сьогодні прем'єр-міністр Микола Азаров, повідомляє ZN.UA.

«В Україні нарешті створено і скоро почне працювати національний загальнодоступний кириличний домен верхнього рівня .укр. Із завтрашнього дня на цьому домені розпочнеться реєстрація адрес органів державної влади українською мовою», — сказав глава уряду.

Азаров підкреслив, що кирилична реєстрація адрес органів влади зробить їх більш відкритими і доступними для простих громадян.

Нагадаємо: процес делегування Україні кириличної доменній зони .укр завершено в березні поточного року. Очікують, що нова зона повинна стати ліберальнішою порівняно з чинною .ua.

Можливості реєстрації нелатинських доменів ICANN створила в жовтні 2009 року. Нововведення розраховано на країни, писемність яких відрізняється від латиниці,- Китай, Індію тощо. Україна однією з перших подала заявку на реєстрацію кириличної зони, однак до другого етапу реєстрації підійшла останньої з 25 держав, що подали заявки. ICANN підтвердила бронювання для нашої країни доменної зони .укр в березні 2011 року, а в кінці лютого 2013 року схвалила заявку.

Водночас, як повідомляє Укрінформ, першим іменем, що було внесено у реєстр у кириличному домені .укр, стала адреса інтернет-представництва Глави держави — «Президент.укр».

Про це повідомив голова Держагентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко на брифінгу під час засідання уряду.

«Першим зареєстрованим доменним іменем стало «Президент.укр». Вже зараз ви можете кирилицею набрати «Президент.укр» і потрапляєте на президентський портал. Також ви вже можете набрати «Верховна Рада.укр» і «уряд.укр», — сказав він.

Семиноженко додав, що протягом місяця за окремим регламентом електронні адреси з доменом .укр отримають інші органи влади.

За його словами, вартість реєстрації на національному домені .укр не перевищуватиме 250 гривень.

"Після чотирьох місяців пріоритетної реєстрації наступив період реєстрації всіх бажаючих. Вартість цієї послуги визначатиметься органами, які координують цю діяльність. За попередніми розрахунками, ця сума на першому етапі не перевищуватиме 250 гривень”, — сказав Семиноженко.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути