chrome firefox opera safari iexplorer

Україна отримала кириличний домен .Укр

01 березня 2013 о 16:50

Міжнародна корпорація з управління адресним простором в інтернеті ICANN на засіданні ради директорів 28 лютого прийняла рішення делегувати Україні домен. Укр.

Про це повідомив «Інтерфаксу» генеральний директор компанії «Український мережевий інформаційний центр» (УМІЦ) Юрій Гончарук.

За його словами, реєстрація в доменній зоні може початися вже влітку цього року. Згідно з планами, пріоритет на реєстрацію отримають державні органи та компанії, що володіють торговими марками.

Буде дозволена реєстрація як російською, так і українською мовою, що, на думку Гончарука, розширить можливості для власників доменних імен.

Керівник УМІЦ зазначив, що поки рано говорити про заплановану вартість реєстрації в доменній зоні.

«Це питання буде вирішуватися колегіально», — повідомив він.

За прогнозами Юрія Гончарука, можна очікувати, що в доменній зоні. Укр буде зареєстровано до 200 тис. доменних імен.

Як повідомлялося, в березні 2011 року ICANN забронювала за Україною кириличний домен «. Укр».

УМІЦ подав заявку на видачу Україні кириличного домену ще восени 2009 року і вже навесні 2010 року мав намір відкрити в зоні. Укр реєстрацію доменних імен.

Однак тоді кілька учасників координаційної ради УМІЦ не підписали заявку, що загальмувало делегування.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути