chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні з'явилися нові штрафи для недобросовісних роботодавців

16 серпня 2013 о 15:06

Українських роботодавців відтепер штрафуватимуть за порушення закону про зайнятість.

Про це заявив перший заступник голови Держінспекції України з питань праці Роман Зенов, повідомляє прес-служба відомства.

«В Україні вже діє порядок накладення штрафів на роботодавців і кадрові та рекрутингові агентства, які порушують закон „Про зайнятість населення“. Зокрема, якщо з претендентів вимагати плату, що заборонено, то це буде коштувати такій компанії 10 мінімальних зарплат, що на сьогоднішній день складає майже 11,5 тис. гривень. Це захистить українців від псевдопосередників, які в дійсності не надають послуг з працевлаштування», — повідомив він.

Крім того, в Україні будуть штрафувати за посередництво у працевлаштуванні за кордоном без відповідної ліцензії. За таке порушення доведеться заплатити 20 мінімальних зарплат — майже 23 тис. грн.

Така ж сума штрафу накладається і за аутсорсинг і аутстаффінг всередині країни без дозволу. За словами Зенова, не дивлячись на те, що закон про зайнятість населення діє в Україні з початку року, порядку накладення штрафів раніше не було.

«Тепер, якщо інспектор Держпраці при перевірці підприємства виявить такі порушення, він складає відповідний акт, на підставі якого приймається рішення про накладення штрафу. Тобто Держпраці отримав дієвий механізм захисту прав як працівників, так і шукачів», — додав Зенов.

Зазначимо, згідно з порядком накладення штрафів, роботодавець повинен буде самостійно його сплатити протягом 30 календарних днів, в іншому випадку — гроші вилучать примусово.

Раніше повідомлялося, що в Україні начальники-самодури хамлять підлеглим і змушують працювати безкоштовно. Таким чином, в країні дуже мало працівників, задоволених своїм начальством.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути