chrome firefox opera safari iexplorer

Роботодавців штрафуватимуть на 10 тис. грн. за дискримінацію жінок

10 вересня 2013 о 16:02

Міністерство соціальної політики України розробляє нормативну документацію для практичного застосування накладання штрафів на роботодавців в розмірі 10 мінімальних заробітних плат за гендерну дискримінацію при прийомі на роботу. Про це повідомила радник міністра соціальної політики України Таїсія Кривенко на круглому столі у вівторок, передає УНН.

Кривенко поінформувала, що Закон України про зайнятість населення забороняє роботодавцям в оголошеннях та рекламі робити акцент на статі та національності потенційного робітника. Крім того, закон також забороняє вказувати, що він хоче мати на даній роботі тільки жінку або тільки чоловіка, якщо ця робота може виконуватися як жінками так і чоловіками. Також забороняється при працевлаштуванні вимагати від того, хто працевлаштовується відомості про особисте життя.

“До порушників застосовуються штрафні санкції в розмірі 10 мінімальних заробітних плат. Виконання цієї функції покладено на Держпрацю України, але практичне застосування цієї норми потребує розробки і нормативна документація знаходиться в стадії розробки”, — повідомила Кривенко.

Як в свою чергу відзначила Радник з гендерних питань Прем’єр-міністра України Лариса Кобилянська, в разі подолання гендерної нерівності на ринку праці, сам ринок стане більш ефективним, оскільки на ньому з’явиться конкурентне середовище. Крім того, за її словами, збільшиться також основа оподаткування.

Джерело: socportal.info
Розділи: Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути