chrome firefox opera safari iexplorer

За куріння в громадських місцях штрафуватимуть на 10 тисяч грн?

18 листопада 2011 о 13:01

17 листопада в Парламенті був зареєстрований законопроект № 9474, який повністю забороняє вживання тютюнових виробів у закладах громадського харчування, культури та спорту. Про це повідомила ініціатор і одна з авторів законопроекту – народний депутат, Голова парламентського Комітету з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтеєва.

Також співавторами документу виступили народні депутати Юрій Мірошниченко, Юлія Льовочкіна, Ян Табачник, Олександр Зац, Ірина Горіна, Геннадій Самофалов, Іван Попеску, Олеся Оробець, Кирило Куликов, Олег Зарубінський та Євген Царьков.

Політик переконана, що однією з проблем чинного законодавства України є непослідовність заходів щодо куріння в закладах громадського харчування.

У разі прийняття нового законопроекту буде повністю заборонено куріння не тільки в ліфтах, установах охорони здоров'я, навчальних та освітньо-виховних закладах, на дитячих майданчиках, в під'їздах житлових будинків, підземних переходах, громадському транспорті, але й на спортивних майданчиках, стадіонах, у закритих приміщеннях закладів громадського харчування, а також у приміщеннях закладів культури.

Крімо того, законопроектом передбачено істотне збільшення штрафів — від 1 000 до 10 000 грн.

«Важливою нормою законопроекту є також заборона куріння в закладах культури і на стадіонах, у тому числі під час проведення футбольних матчів. Прикладом і спонуканням до дії повинна служити заява УЄФА від 20 жовтня 2011 щодо 100 %-го звільнення всіх об'єктів Чемпіонату Європи з футболу 2012 р. від тютюнового диму на період чемпіонату», — вважає голова Комітету.

На разі штраф за куріння в недозволених місцях становить 340 гривень. Щодо стадіонів, то, приміром, на "Донбас Арені" дозволили курити електронні сигарети, а в разі порушення порядку можуть навіть затримати в міліції.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути