chrome firefox opera safari iexplorer

Президент підписав закон про заборону куріння у приміщеннях і на вулицях

13 червня 2012 о 15:57

Президент України Віктор Янукович підписав закон, що розширює перелік заборонених для куріння місць, повідомляє в середу прес-служба глави держави.

Закон забороняє куріння тютюнових виробів, електронних сигарет і кальянів у ліфтах і таксофонах, у приміщеннях і на території установ охорони здоров'я, навчальних закладах, на дитячих майданчиках, у спортивних та фізкультурно-оздоровчих спорудах, у під'їздах житлових будинків, підземних переходах, громадському транспорті, у приміщеннях установ ресторанного господарства, у приміщеннях об'єктів культурного призначення, приміщеннях органів державної влади і місцевого самоврядування, на зупинках громадського транспорту.

Крім того, забороняється куріння тютюнових виробів, крім спеціальних відведених для цього місць, у приміщеннях підприємств, установ та організацій усіх форм власності, у приміщеннях готелів та аналогічних місцях розміщення громадян, у гуртожитках, в аеропортах і на вокзалах.

Закон встановлює, що спеціальні місця для куріння повинні бути площею не більше 10% від загальної площі приміщення, повинні бути обладнані витяжною вентиляцією або іншими засобами для видалення тютюнового диму.

Порушення цих норм закону про виділення та обладнання місць для куріння передбачає стягнення штрафів від 1 тис. до 10 тис. грн.

Нагадаємо, що закон прийнятий Верховною Радою 24 травня поточного року, за нього проголосували 368 депутатів із 422, що зареєструвалися в залі.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути