chrome firefox opera safari iexplorer

З 16 грудня у приміщеннях ресторанів, кафе і барів України курити заборонено

15 листопада 2012 о 14:29

«З 16 грудня у приміщеннях ресторанів, кафе і барів України не курять», — таблички з таким роз'ясненням розмістять громадські активісти у всіх закладах ресторанного бізнесу", — повідомила координатор коаліції громадських організацій та ініціатив «За вільну від тютюнового диму Україну» Ганна Гопко на прес-конференції у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

Один з авторів закону, директор Інституту медіа-права Тарас Шевченко наголосив, що куріння повністю заборонять всередині приміщень, без будь-яких винятків, у тому числі, й на дискотеках.

Він також розповів, що заборона стосуватиметься й куріння кальяну і електронних сигарет.

За словами Шевченка, штраф для власників ресторанів, де відвідувачі куритимуть, становитиме від 1 до 10 тис грн.

Також паління забороняється (крім спеціально відведених для цього місць): в приміщеннях підприємств, установ та організацій всіх форм власності, в приміщеннях готелів та гуртожитків, в аеропортах і на вокзалах.

Закон передбачає, що власник відповідних споруд або окремих приміщень зобов'язаний відвести спеціальні місця для куріння, сумарна площа яких не повинна перевищувати 10% від загальної площі будівлі. Ці місця повинні бути обладнані витяжною вентиляцією або іншими засобами для видалення тютюнового диму.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути