chrome firefox opera safari iexplorer

МОЗ підтримав закон про повну заборону куріння у громадських місцях

15 червня 2012 о 13:10

Міністерство охорони здоров'я підтримує підписаний Президентом Закон Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення окремих положень про обмеження місць куріння тютюнових виробів.

Як зазначають у прес-службі відомства, міністерство «послідовно підтримувало даний законопроект аж до підписання».

У МОЗ нагадали, що новий закон, який набирає чинності вже у грудні 2012 року, визначає перелік місць, де буде діяти повна або часткова заборона куріння.

Нагадаємо, що у середу, 13 червня, Президент України Віктор Янукович підписав закон, що розширює перелік заборонених для куріння місць.

Так, закон заборонив куріння на стаціонарно обладнаних зупинках громадського транспорту та на території медичних, навчальних і спортивних закладів. Також залишається чинною заборона куріння у підземних переходах і на дитячих майданчиках. У всіх інших громадських місцях за межами приміщень куріння обмежується лише там, де відповідні постанови прийняли органи місцевого самоврядування.

 

У житлових будинках куріння обмежується лише у під'їздах та ліфтах. У робочих приміщеннях куріння забороняється у державних установах, медичних, навчальних, культурних та спортивних закладах, а також у всіх приміщеннях закладів ресторанного господарства і культури. У приміщеннях аеропортів, вокзалів, гуртожитків, готелів, а також у приватних підприємствах, що не належать до зазначених вище категорій, можна робити місця для куріння, за умови, що площа таких місць не перевищує 10% загальної площі споруди.

Крім того, закон передбачає повну заборону куріння в усіх приміщеннях закладів громадського харчування, проте курити можна буде за столиками на відкритому повітрі або тимчасово вийшовши із приміщення.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути