chrome firefox opera safari iexplorer

Відкриття метро Теремки в Києві знову перенесли

19 серпня 2013 о 14:15

Станцію метро Теремки Куренівсько-Червоноармійської лінії київського метрополітену, яку обіцяли відкрити 24 серпня, тепер планують здати у жовтні.

Як повідомив кореспонденту ЛІГАБізнесІнформ заступник головного інженера ПАТ Київметробуд Олександр Ситников, на цьому тижні (слід вважати — на День незалежності) відбудеться пробний запуск поїзда.

«Станція в основних конструкціях готова, але потрібно виконати ще великий шмат роботи, закінчити оборотні тупики, провести оздоблювальні та монтажні роботи. При належному фінансуванні — а це питання вже вирішується — відкриття точно відбудеться в жовтні. Про числа поки не говоримо — це ще узгоджується з міською владою», — зазначив Ситников.

Нагадаємо, станцію Теремки планували відкрити минулої осені. Потім відкриття перенесли на День Києва — 25-26 травня. Пізніше відкриття анонсували на День незалежності України.

Теремки стануть 52-ю станцією київського метро, ​​не рахуючи заморожених станцій Львівська брама і Теличка. Після завершення будівництва станції влада обіцяє взятися за четверту гілку метро — на Троєщину. Там планують побудувати мінімум 12 станцій.

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути