chrome firefox opera safari iexplorer

Вулиця Сагайдачного у Києві з вересня стане пішохідною

15 серпня 2013 о 14:14

Департамент містобудування і архітектури Київської міськдержадміністрації має намір зробити вулицю Сагайдачного пішохідною з вересня.

Про це говоритися в повідомленні департаменту, передають «Українські новини».

«Вже цієї осені, у вересні, вулиця Сагайдачного перетвориться на пішохідну. Саме такий статус вулиці визначила нова транспортно-пішохідна схема Подолу, розроблена Департаментом містобудування та архітектури. Перші кроки до створення пішохідного Подолу почнуться після Дня незалежності», — уточнили в КМДА.

На першому етап планується реконструкція від Контрактової площі до вулиці Андріївської, на другому — до вулиці Ігоревській, на третьому — до Поштової площі.

«Цієї осені ми хочемо провести експеримент і облаштувати вулиці Сагайдачного вуличними меблями, різними елементами благоустрою, щоб люди відчували себе комфортно, перебуваючи на території», — йдеться в повідомленні.

На думку департаменту, завдяки створенню одностороннього руху на деяких вулицях (Межигірська, Костянтинівська, Братська і Волоська) Подолу, він звільниться від зайвого шуму, а транспортний потік зменшиться.

«Трохи пізніше, восени, винесемо на громадське обговорення та проект Контрактої площі, зберемо всі побажання киян і виберемо одне оптимальне рішення», — наголошується в повідомленні.

Закінчити реконструкцію вулиці Сагайдачного планується до Дня Києва 2014 року.

Після завершення реконструкції Поштової площі та хордової дороги з Повітрофлотського проспекту до Залізнично-автомобільного мостового переходу (моста Кирпи) передбачається обмеження в'їзду на територію Подолу.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути