chrome firefox opera safari iexplorer

До кінця вересня вже можна очікувати заморозків

23 вересня 2013 о 13:32

Кінець вересня в Україні видасться прохолодним, вже після 26 вересня можна очікувати заморозків.

Про це повідомив заступник директора Українського гідрометцентру Анатолій Прокопенко на брифінгу у понеділок, пише Укрінформ.

“Сьогодні ми вже опинилися під впливом північного циклону, який визначатиме погоду 23-25 вересня. Цей циклон є досить прохолодиним, тому найближчими днями ми очікуємо невеликі та помірні дощі, а денна температура не перевищуватиме 15 градусів. 26 вересня по всій території України пройдуть досить сильні дощі, а до кінця вересня вже можна очікувати заморозки на ґрунті”, — сказав Прокопенко.

За прогнозом Укргідрометцентру, 23 вересня очікуються короткочасні, місцями сильні дощі, пориви вітру досягатимуть 15-29 м/сек. Температура повітря вдень становитиме 11-16 градусів, у південних областях 14-19.

24 вересня часом невеликий дощ, у Карпатському регіоні, Криму та Приазов'ї — помірний дощ. Швидкість вітру 7-12 м/сек, з поривами 15-20 м/сек ,температура повітря 10-15 градусів, на півдні та Закарпатті 16-20.

25 вересня місцями невеликі, а на Лівобережжі помірні дощі, температурний режим не зміниться.

26 вересня у всіх регіонах України дощі, місцями сильні, вітер 7-12 м/сек, температура повітря становитиме 3-8 градусів тепла.

Розділи: Довкілля

23 жовтня

Інші дати
Народився Пилип Козицький
(1893, с. Летичівка, Черкаська область – 1960) – український композитор, музикознавець, педагог, громадський діяч. Один з організаторів і керівників Музичного товариства імені Миколи Леонтовича.
Ой одна я, одна, Як билиночка в полі, Та не дав мені бог Ані щастя, ні долі. Тілько дав мені бог Красу – карії очі, Та й ті виплакала В самотині дівочій. (слова Тараса Шевченка, музика Пилипа Козицького)
Розгорнути