chrome firefox opera safari iexplorer

Кабмін реформує ринок таксі

23 вересня 2013 о 16:36

Кабінет Міністрів опрацьовує зауваження громадськості до законопроекту «Про перевезення на таксі». Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Козак під час зустрічі із представниками Всеукраїнської профспілки таксистів, Федерації роботодавців України, ВГО «Українське таксі», ГО «Союз підприємців і перевізників м. Києва», ВГО «Українська таксомоторна організація» і Асоціації всеукраїнських диспетчерських служб, повідомляє прес-служба уряду.

За словами Козака, ринок таксі в нашій країні потребує істотної реформи, і уряд уже тривалий час її готує разом із перевізниками.

«Разом ми прагнемо розробити такий варіант розвитку сфери таксомоторних перевезень, щоб всі учасники транспортного процесу отримали сприятливі умови для своєї діяльності. Нелегальні перевізники — такі ж громадяни нашої держави, тому наше завдання — цим законопроектом створити грунт, щоб, вийшовши з „тіні“ — нелегального бізнесу, вони побудували прозорі відносини з державою, інвесторами, банками», — підкреслив міністр.

Так, на обговорення виносяться такі положення законопроекту, як отримання дозволу на надання послуг таксі, вимоги до транспортних засобів та інформаційно-диспетчерських служб, роль місцевих адміністрацій в організації перевезень.

Зокрема, згідно з даними Міністерства інфраструктури, з 6,9 млн зареєстрованих в Україні легкових автомобілів тільки близько 51,4 тис. офіційно мають право здійснювати перевезення як таксі, що становить приблизно 1% від загальної кількості авто. В цілому по Україні в «тіні», тобто нелегально, наразі функціонує до 90% ринку таксомоторів.

Джерело: Укрінформ
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути