chrome firefox opera safari iexplorer

Київській громаді повернули озеро Синє

20 вересня 2013 о 15:25

Виконано рішення суду щодо повернення столичній громаді земельної ділянки вартістю понад 10 млн грн, де розташоване озеро Синє, що на Подолі. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури Подільського району міста Києва.

Як повідомлялося, на початку цього року Господарський суд м. Києва задовольнив позов районної прокуратури та розірвав договір оренди 16 га землі на проспекті Правди, укладений Київрадою у 2007 році зі столичною будівельною компанією.

Підставою для пред'явлення позову стали числені порушення умов договору з боку забудовника.
Так, згідно договору, земельна ділянка навколо озера Синє вартістю понад 10 млн грн була передана товариству в оренду строком на 25 років для будівництва, експлуатації та обслуговування культурно-рекреаційного комплексу.

Проте, як з’ясувалося в ході прокурорської перевірки, землі біля озера перебували в занедбаному стані, були засмічені побутовим сміттям та не використовувалися за цільовим призначенням.

Після тривалого судового розгляду постановами апеляційної та касаційної інстанції рішення суду першої інстанції було залишено без змін.

Наразі на виконання судового рішення спірну ділянку за актом приймання-передачі від 16.09.2013 повернуто територіальній громаді.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Довкілля

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути